FOTOKONKURS: Nekoliko korisnih saveta…

Dragi ljubitelji fotografije,

Želimo da vam uputino nekoliko korisnih saveta prilikom učešća na nagradnom fotokonkursu.

Veoma je važno da detaljno pročitate Opšte uslove konkursa. U okviru toga pronaćićete najvažnije informacije o temama i veličini fotografija koje dostavljate na konkurs. Za sve nedoumice, možete nas kontaktirati putem Kontakt formulara ili putem e-maila na adresu: kontakt @ respolis.org.

TEME KONKURSA:

  1. Čuvajmo prirodu, jer smo je pozajmili od naših potomaka.
  2.  Urbano zelenilo i Novi Sad

Važno je da se na fotografiji na neki način vidi kako se tema fotografije odnosi na Novi Sad ili na  mlade ljude u Novom Sadu ili na način na koji se čuva priroda u našem gradu. Zadatak je na vama da to dočarate i publici i žiriju…

VELIČINA FOTOGRAFIJE:

Fotografije se dostavljaju u elektronskom obliku putem prijavnog formulara sa ovog sajta. Minimalna rezolucija fotografije mora iznositi 10 megapiksela, odnosno 4216×2372 piksela u odnosu 16:9. Dozvoljeni su i drugi formati, s tim da barem jedna od dimenzija mora biti 4216 piksela ili veća. Maksimalna prihvatljiva rezolucija iznosi 25 megapiksela, odnosno veličina fajla ne sme prelaziti 20MB. Fotografije se dostavljaju u JPEG ili PNG formatu.

Ukoliko fotografija ne odgovara veličini koja je postavljena uslovima konkursa, žiri može zatražiti od učesnika istu fotografiju u većoj ili manjoj rezoluciji. Takmičar koji nije u mogućnosti da je dostavi, neće učestvovati u daljem nagradnom delu konkursa.

Kako biste rešili eventualne nedoumice, slobodno nas kontaktirajte…