Nekoliko korisnih saveta…

Dragi ljubitelji fotografije,

Želimo da vam uputino nekoliko korisnih saveta prilikom učešća na nagradnom fotokonkursu.

Veoma je važno da detaljno pročitate Opšte uslove konkursa. U okviru toga pronaćićete najvažnije informacije o temama i veličini fotografija koje dostavljate na konkurs. Za sve nedoumice, možete nas kontaktirati putem Kontakt formulara ili putem e-maila na adresu: kontakt @ respolis.org.

TEME KONKURSA:

  1. Srpska Atina – Novi Sad, grad kulture;
  2. Mladi pomeraju granice;
  3. Čuvajmo prirodu, jer smo je pozajmili od naših potomaka.

Važno je da se na fotografiji na neki način vidi kako se tema fotografije odnosi na Novi Sad ili na  mlade ljude u Novom Sadu ili na način na koji se čuva priroda u našem gradu. Zadatak je na vama da to dočarate i publici i žiriju…

VELIČINA FOTOGRAFIJE:

Fotografije se dostavljaju u elektronskom obliku putem prijavnog formulara sa ovog sajta. Minimalna rezolucija fotografije mora iznositi 10 megapiksela, odnosno 4216×2372 piksela u odnosu 16:9. Dozvoljeni su i drugi formati, s tim da barem jedna od dimenzija mora biti 4216 piksela ili veća. Maksimalna prihvatljiva rezolucija iznosi 25 megapiksela, odnosno veličina fajla ne sme prelaziti 20MB. Fotografije se dostavljaju u JPEG ili PNG formatu.

Ukoliko fotografija ne odgovara veličini koja je postavljena uslovima konkursa, žiri može zatražiti od učesnika istu fotografiju u većoj ili manjoj rezoluciji. Takmičar koji nije u mogućnosti da je dostavi, neće učestvovati u daljem nagradnom delu konkursa.

Kako biste rešili eventualne nedoumice, slobodno nas kontaktirajte…